Home

Over PHI

Counseling

Filosofiecursus

Huiswerkbegeleiding

Stiltewandeling

Huiswerkbegeleiding.

Ik bied huiswerkbegeleiding aan basisschoolkinderen. Dit kan individueel, maar ook in groepjes van maximaal vier kinderen.


Huiswerkbegeleiding plus.

Soms is het niet voldoende om alleen aandacht te geven aan het extra oefenen van lesstof. Ik bied hiernaast de mogelijkheid om samen met het kind te ontdekken waar zijn of haar talenten liggen. Vanuit die ontdekking werken we toe naar het verkrijgen van meer zelfvertrouwen zodat het kind leert om zelf oplossingen te bedenken van waaruit het zijn of haar problemen op school kan aanpakken.
De focus ligt niet zozeer op het probleem maar op de mogelijkheden die het kind heeft. Als het kind daar meer zich op krijgt, weet het beter waar het zelf toe in staat is. Het leert als het ware zich niet (te veel) te identificeren met zijn of haar probleem maar te kijken met welke vaardigheden hij deze kan oplossen of, indien nodig, te accepteren. Het is belangrijk dat het kind ervaart dat het zelf een bijdrage kan en mag leveren aan zijn of haar eigen leerproces.
Hiermee begint de intrinsieke motivatie die een grote rol speelt in het zich eigen kunnen maken van lesstof. Voor ieder kind is dit een individueel proces.

Bij Phihuis wordt uitgegaan van de unieke talenten van ieder kind. Het ene kind vindt het gemakkelijker om zich in woorden uit te drukken, het ander in beeld of in spel. Phihuis biedt hiervoor mogelijkheden. Er wordt gewerkt met:

  • filosofische gesprekken
  • schilderen/tekenen 
  • rollenspel

 

 

 
   

Tarieven

Contact

Links

 
   
kvk 55037453 | btw 162655204B01 | algemene voorwaarden | design www.webenlogo.nl